Bankovní nebo nebankovní půjčka výhody a nevýhody

21.10.2011 00:17

          Každý z nás se určitě někdy již ocitl v situaci, kdy potřeboval sehnat v krátké době nějaký obnos peněz. Mohlo se jednat například o koupi automobilu, bytu, či nějaké jiné nemovitosti nebo třeba o splacení dluhu, či složenky. V takových případech může člověk využít půjčky a úvěry. Když však člověk slyší tyto dvě slova, většinou si vybaví pouze nějakou nepříjemnou životní situaci. Nemusí tomu však tak být vždy. Mnoho lidí hojně využívá různých půjček a přitom se ani zdaleka neocitají v nějaké těžké životní situaci.

          Nicméně pokud si člověk rozhodne půjčit nějaký obnos peněz, většinou má na výběr ze dvou možností. Jedná se o půjčku od bankovní nebo od nebankovní společnosti. Jednotlivé možnosti v sobě skýtají různé výhody i nevýhody. Asi první věc, která člověka napadne, je půjčka od banky. Jistě, jedná se asi o nejjistější půjčku od seriózní společnosti. Avšak je potřeba říct, že banky si kladou docela přísné požadavky, aby Vám půjčku poskytli. Jde zejména o to, že nahlíží do Centrálního registru dlužníků a celkově docela podrobně zkoumá Vaši osobu. Takto se může stát, že některým lidem nebude půjčka poskytnuta. V těchto případech nezbývá nic jiného, než zažádat o půjčku u nějaké nebankovní společnosti, kterých je na trhu celá řada. Hlavní věcí je dobře si vybrat nějakou prověřenou a nejlépe již někým osvědčenou. Nebankovní společnosti mají oproti bankovním celou řadu výhod. Jedná se zejména o to, že jejich půjčky bez registru mohou být poskytnuty v podstatě drtivé většině lidí. Nebankovní instituce totiž nenahlížejí do registru dlužníků a jednoduše řečeno, vůbec nezkoumají osobu žadatele. Většinou potřebujete pouze dva doklady totožnosti, tedy například občanský průkaz a řidičák.

          Tyto půjčky ihned však mají také jednu nevýhodu. Jsou tím o něco vyšší úroky, než u klasických bankovních půjček. Je to tím, že se tyto nebankovní společnosti dostávají docela nevýhodného postavení a vyššími úroky se proti tomuto nebezpečí dalo by se říci pojišťují. Stále však buďte vždy obezřetní, vždy si pečlivě přečtěte smlouvu a nakonec budete určitě spokojeni.


Půjčky | | Půjčky ihned | | Půjčky online | | Půjčky bez registru
Zásady ochrany osobních údajů